Varför du måste ha en hemsida till ditt företag

Många företag tror att sociala medier räcker till för att fronta ett företag. Vi ska absolut inte sticka under stolen att sociala medier är ett bra verktyg för digital marknadsföring, däremot är det svårt att nå hela vägen i mål. Det finns många fördelar med att skaffa en hemsida till ditt företag. I dagens samhälle googlar majoriteten av alla konsumenter efter hjälp, råd och betyg för att hitta det bästa erbjudandet. Detta för att de vill försäkra sig om att det gör en bra affär innan de tar ett beslut.

Förbli relevant bland kunderna

Med en hemsida kan du enkelt bygga förtroende till dina potentiella kunder. Du slipper att riskera att de blir misstänksamma mot ditt företag. Många tar för givet att alla företag finns i både den fysiska och den digitala världen. Om du inte har en hemsida kan du anses vara irrelevant och det är absolut något man bör fundera över. 

Använd digital marknadsföring för att generera nya kunder

Du har full kontroll över din hemsida, och det innebär att du väljer vad som ska presenteras. Fronta företagets budskap genom text, bild och video, precis som du vill ha det. Det gör det möjligt för kunden att skaffa sig en bild av dig och ditt företag, utan att du ska behöva berätta allt detta själv. De kan enkelt se din kunskapsnivå, servicenivå, recensioner och ditt fantastiska rykte. Dessutom får du gratis spridning via sökmotorer och det i sin tur kan leda till flera potentiella kunder. 

 

Din hemsida är öppet dygnet runt, precis som en butik, så varför inte lägga in anpassad information till kunderna så de själva kan hitta det de söker efter? Detta sparar dig och dina kunders tid, och du slipper att endast prata priser eller vara “kundtjänst” för ditt företag. 

 

Google Analytics är ett jättebra verktyg att använda på din hemsida för att hitta potentiella kunder. Du kan exempelvis se vad dina kunder söker på inom din bransch, se vilka tjänster eller produkter som genererar större intresse bland potentiella kunder och förbättra din sökmotoroptimering (SEO).

Hur skaffar jag en hemsida? Använd WordPress. 

Du kanske inte sitter på kunskaperna för att koda en hemsida, men hur går du tillväga då? 

 

Marknadens största plattform för att bygga hemsidor är WordPress och är verkligen ett bra alternativ för dig som inte vill lägga ner för mycket tid på själva skapandet. Det är helt gratis att skaffa en WordPress hemsida. Med WordPress redigeringsverktyget kan du enkelt bygga en hemsida där du frontar dina tjänster eller produkter, och kan enkelt starta en e-handel. 

 

Behöver du hjälp med hemsidan? Det finns flera webbyråer som kan erbjuda WordPress support, allt från design till marknadsföring. Läs mer om WordPress support här.